Trobada territorial d’Escoles Verdes a el Vendrell

Es celebrarà el proper divendres dia 30 de novembre

Actualitat

Trobada d'Escoles Verdes del passat divendres 30 de novembre al Vendrell
Trobada d'Escoles Verdes del passat divendres 30 de novembre al Vendrell

El proper divendres dia 30 de novembre es celebrarà a El Vendrell un dels Fòrums del Programa Escoles Verdes, que comptarà amb la participació d’11 centres de primària de les comarques de l’Alt Camp, Baix Penedès, i Tarragonès. Cada centre serà representat per un o dos mestres i quatre alumnes, membres del comitè ambiental, que és l’òrgan de participació que planifica i dinamitza les accions d’Escola Verda. 

En total, unes 70 persones, entre mestres i alumnes, es reuniran per tal de compartir experiències, propostes i idees per  millorar l’educació per a la sostenibilitat a les escoles i, per extensió, al seu entorn més proper.

El fòrum s’iniciarà a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals, on representants municipals i dels departaments de Territori i Sostenibilitat i d’Educació de la Generalitat, donaran la benvinguda als participants. A continuació, es realitzarà un mercat d’experiències per afavorir l’intercanvi d’idees entre els centres. Després d’esmorzar, els alumnes per una banda i els mestres per una altra, a la mateixa Escola de Música, es distribuiran en diferents grups de treball en els quals els participants podran reflexionar sobre les accions que realitzen al seu centre.

Tots els grups es retrobaran de nou a la plaça del Tívoli, des d’on es traslladaran a l’estació d’autobusos de El Vendrell i es dinarà a l’espai natural de les Madrigueres. Després de dinar, els participants visitaran i coneixeran l’espai més a fons, i hi realitzaran una acció de millora per contribuir a la recuperació de l’espai dunar.

Tots els Fòrums d’Escoles Verdes conclouen amb la realització d’una acció, per part dels participants, que posi en relleu algun valor natural del lloc que es visita, i en la qual, a més de conèixer, els participants puguin realitzar alguna acció de millora. 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article