Som Poble-ERC s’oposa a la reintroducció dels càrrecs de confiança i a doblar la despesa municipal en sous dels regidors

Actualitat

Som Poble-ERC s’oposa a la reintroducció dels càrrecs de confiança i a doblar la despesa municipal en sous dels regidors
Som Poble-ERC s’oposa a la reintroducció dels càrrecs de confiança i a doblar la despesa municipal en sous dels regidors

El pacte de govern PSC-Ciutadans-AVP costarà a l’Ajuntament 400.000 euros anuals més que el govern de l’anterior mandat. Quan encara s’arrossega un deute de prop de 50 milions d’Euros, la coalició de govern vol assignar un sou a tots els seus regidors i a més recuperar els càrrecs de confiança eventuals i contractar-ne tres, un per cada partit de govern, amb un cost de 140.000€ anuals. El resultat d’aquesta proposta del govern PSC-Cs-AVP és que la despesa en sous del govern municipal es doblarà i s’hi haurà de dedicar tot l’import de l’augment de l’IBI aprovat per enguany. Potser és la manera de cimentar amb la coalició PSC-Cs-AVP.


La supressió dels càrrecs de confiança dels grups municipals va ser una de les mesures de sanejament de la gestió en l’anterior mandat, que a més va comportar un estalvi necessari vista la precària situació econòmica del consistori. Ara es volen recuperar exclusivament per a l’equip de govern. Pot ser que la feina de l’oposició es considera menys important.


També es planteja al Ple del 5 d’agost aprovar la dedicació al 100% de vuit regidors, una dedicació al 75% d’uns altres dos i d’un 50% el onzè. En l’anterior mandat l’equip de govern estava format per vuit regidors i només dos cobraven per una dedicació al 100%, un al 80%, dos al 75% i un al 50%.


Des del grup municipal de Som Poble-ERC plantegem com alternativa mantenir la supressió dels càrrecs de confiança decidida en l’anterior mandat i una reducció del 20% en totes les retribucions dels càrrecs polítics a l’Ajuntament. Sense entrar a discutir la distribució de càrrecs i dedicacions dels regidors, entre les dues mesures suposen un estalvi del 30% respecte a la proposta del govern. Més de 270.000€ molt necessaris per fer polítiques municipals. També seria un exercici d’austeritat i responsabilitat política respecte els veïns que pateixen les greus conseqüències de la crisi i que afecta especialment a la població del Vendrell.

Codi de conducta i bon govern
Justament en relació al control que la ciutadania ha d’exercir sobre la gestió municipal i l’acció de govern, el grup de Som Poble-ERC ha presentat una moció al Ple perquè en el termini de tres mesos es pugui debatre una proposta de “Codi de conducta i de bon govern de l’Ajuntament del Vendrell”, així com la creació de la Comissió de Seguiment de l’aplicació d’aquest codi.
D’acord amb la llei de transparència aprovada el 2014 tots els ens locals han de tenir aquest codi i diverses xarxes i entitats supramunicipals han establert models de referència. Concretament la moció preveu que el codi estableixi com a mínim:

1) Principis ètics
2) Valors de bon govern
3) Normes de conducta
4) Normes davant els conflictes d’interessos
5) Normes de conducta davant l’oferiment de regals o privilegis
6) Normes de conducta relatives a la gestió de personal
7) Normes de conducta relatives a la gestió dels recursos públics
8) Transparència i accés a la informació
9) Subvencions i ajudes públiques
Juntament amb el codi s’han de definir els mecanismes de seguiment i les sancions previstes per qui l’incompleixi.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article