Els Mossos d’Esquadra desarticulen un grup criminal especialitzat en el robatori de cable telefònic al Baix Camp i el Priorat

Els agents han detingut sis persones que haurien comès durant el darrer quadrimestre de l’any passat més de 30 robatoris de cable telefònic valorat en 77.000 euros

Actualitat

Els Mossos d’Esquadra desarticulen un grup criminal especialitzat en el robatori de cable telefònic al Baix Camp i el Priorat
Els Mossos d’Esquadra desarticulen un grup criminal especialitzat en el robatori de cable telefònic al Baix Camp i el Priorat | Fotografia: Cedida

· La Policia Local de Cambrils va trobar el mas quan s’estava produint una de les cremes de línia telefònica per retirar el plàstic i aconseguir netejar el coure
 
· Els detinguts actuaven de nit, en zones rurals aïllades i previ reconeixement del terreny per triar estratègicament els trams a sostraure

 
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Reus van detenir aquest dilluns una dona i cinc homes, d’edats compreses entre els 20 i els 56 anys, cinc de nacionalitat espanyola i un de nacionalitat veneçolana, veïns de Vinyols i els Arcs, Reus, Torredembarra i l’Hospitalet de Llobregat, com a presumptes autors dels delictes de danys, desordres públics, robatori amb força i pertinença a grup criminal.
 
Els investigadors de la comissaria de Reus van obrir el cas a finals de l’any passat arran d’una sèrie de robatoris amb força que s’havien produït durant la darrera part del 2018 a diversos municipis del Baix Camp i el Priorat. Els mossos van comprovar que durant les darreres setmanes s’havien produït 34 robatoris de cable telefònic en fins a 12 municipis.
 
Gràcies a les primeres gestions d’investigació, el passat 21 de desembre, una dotació policial va localitzar un vehicle carregat de cable telefònic a la carretera T-312 a Cambrils. Fetes les gestions, es va saber que el cable procedia d’un robatori en un tram paral·lel a la carretera N-340 a Mont-roig del Camp.
 
Només un dia més tard, la Policia Local de Cambrils va rebre avís que en un mas del municipi s’havia produït una foguera. Els agents van comprovar que hi havia gran quantitat de cable telefònic cremant i van observar també que dins d’un magatzem hi havia restes d’altres cremes similars.
 
Els mossos van contrastar que es tractava d’un grup criminal, format per sis persones. La manera d’actuar d’aquest grup consistia en sostraure el cable a altes hores de la nit i traslladar-lo a una finca propietat d’un dels integrants del grup. Allà, cremaven el cable per eliminar el plàstic i quedar-se amb el coure net. Posteriorment, els detinguts utilitzaven fins a tres vehicles diferents per transportar el cable i vendre’l en ferrovelleries.
 
Modus operandi
 Els investigadors van analitzar la manera d’actuar dels detinguts i van fer palès que primer feien una recerca i estudi de la zona amb l’objectiu de no ser detectats i que la línia telefònica a sostraure tingués el màxim de coure ja que això depèn de l’amperatge. A més, els investigats també tenien en compte que el tall de la línia no tingués una afectació de molts abonats per evitar que es donés avís de forma immediata.
 
Un cop triada la zona, els membres del grup es reunien per planificar el robatori i disposar del material i vehicles necessaris. Finalment, durant la nit triada cometien els robatoris que en alguns casos podien fer en dos punts de la línia diferents.
 
Els mossos van poder acreditar que el grup mitjançant el robatori de línia telefònica hauria venut material valorat en 77.210 euros i que el perjudici en reparacions ascendiria a 35.900 euros. Cal destacar també el perjudici que va provocar el fet d’incomunicar els usuaris afectats.
 
Aquest dilluns, els investigadors van portar a terme un operatiu policial i van detenir els sis integrants del grup criminal.  Dels sis, quatre tenen antecedents policials per delictes de diversa tipologia.
 
Dimarts, els detinguts van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Reus i van quedar en llibertat amb càrrecs.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article