La Guàrdia Civil desmantella dues plantacions de marihuana amb més de 800 plantes a Santa Oliva

Una de les plantacions s'havia establert a l'habitatge on residia una parella amb una nena de curta edat

Actualitat

La Guàrdia Civil desmantella dues plantacions de marihuana amb més de 800 plantes a Santa Oliva
La Guàrdia Civil desmantella dues plantacions de marihuana amb més de 800 plantes a Santa Oliva | Fotografia: Cedida

Agents de la Guàrdia Civil del Vendrell han desmantellat dues plantacions clandestines de marihuana amb més de 800 plantes que es trobaven a l'interior de dos habitatges de la urbanització Les Pedreres de la localitat de Santa Oliva, detenint tres persones per la seva presumpta implicació en els delictes de tràfic de drogues (cultiu i elaboració de marihuana) i defraudació de fluid elèctric.

La investigació va començar a principis d'agost d'enguany, gràcies a la col·laboració ciutadana que aportava informació relacionada amb l'apreciació d'olors característics que desprèn aquest tipus de plantes, en un habitatge unifamiliar, situada a la urbanització Les Pedreres de la localitat de Santa oliva.

Arran d'aquesta informació i de les investigacions dutes a terme, es va poder ubicar un habitatge propietat d'una entitat bancària, que el principal investigat havia ocupat il·legalment, condicionant diferents estances per al cultiu i elaboració de substàncies estupefaents.

Després de diferents actuacions operatives es va descobrir que la persona investigada residia en unió de la seva parella i una nena de curta edat, en un altre habitatge de la mateixa urbanització, no descartant que la mateixa albergués una plantació de marihuana.

Amb suport tècnic de personal de l'empresa subministradora d'energia elèctrica, es va poder esbrinar que en ambdues habitatges s'havia practicat un enganxi il·legal a l'escomesa general de la xarxa elèctrica de la urbanització ja que existia un consum energètic bastant elevat en relació als habitants de l'habitatge.

Per aquest motiu durant el matí d'ahir es va establir un dispositiu policial a fi d'explotar la informació aconseguida en la investigació, quan l'autoritat judicial va autoritzar l'entrada i registre dels habitatges en què presumptament s'estava realitzant una activitat il·lícita.

En l'habitatge ocupat il·legalment, va ser descoberta una plantació de marihuana, així com la instal·lació de llums, transformadors, filtres, ventiladors i extractors, elements necessaris per al cultiu rotacional i la capacitat de producció elevada.

La segona habitatge que es trobava en règim de lloguer i residien de manera continuada dos dels detinguts amb una nena de curta edat, es va descobrir una habitació que albergava una plantació de marihuana.

Com a resultat de l'operació es van intervenir 820 plantes de marihuana, 44 grams de cabdells de marihuana, 100 grams d'haixix, un arma d'aire comprimit, 6.685 € en efectiu i material per al cultiu i elaboració del cànnabis.

Els detinguts, dos homes i una dona de 19, 31 i 36 anys d'edat, de nacionalitat marroquina i espanyola, se'ls imputa un presumpte delicte de tràfic de drogues (cultiu i elaboració de substàncies estupefaents) i defraudació de fluid elèctric, s'han de posar a disposició del Jutjat d'Instrucció número 5 del Vendrell.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article