ERC celebra la primera convenció de dones electes amb l’objectiu de doblar les regidores i alcaldesses en les eleccions municipals de 2019

El passat dissabte 20 d’octubre Esquerra Republicana de Catalunya va celebrar la primera convenció de dones electes i càrrecs del partit a Pineda de Mar amb una participació de més de 100 dones electes del partit.

Actualitat

ERC celebra la primera convenció de dones electes amb l’objectiu de doblar les regidores i alcaldesses en les eleccions municipals de 2019
ERC celebra la primera convenció de dones electes amb l’objectiu de doblar les regidores i alcaldesses en les eleccions municipals de 2019 | Fotografia: Cedida

Les dones d’Esquerra Republicana del Vendrell van poder gaudir d’aquest col·loqui que va comptar amb un seguit de xerrades i debats sobre el paper de les dones en la política, sobretot a nivell municipal però també en la construcció de la República.  

Durant la trobada la Sra. Teresa Jordà, consellera d’Agricultura Pesca i Ramaderia, va destacar que ERC treballa per aconseguir l’objectiu de doblar la representació femenina als ajuntaments en les pròximes eleccions municipals: “Tenim el repte amb les llistes cremallera, de doblar el nombre de dones a les institucions per fer canvis reals”, recordant que ERC sempre ha sigut un partit feminista: “Som aquelles i aquells que entenem el feminisme no només com una revolució social per acabar amb les desigualtats de gènere, el feminisme és una revolució de pensament”. 

Actualment, el partit republicà compta amb 50 alcaldesses, més de 800 regidores, 80 conselleres comarcals, 22 diputades i gairebé 350 secretàries locals, comarcals i regionals. 

Per la seva banda, la vicesecretària general de dones del partit i directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata, ha refermat l’objectiu de “feminitzar el partit, però sobretot la política i les polítiques públiques”, "Volem fer polítiques amb mirada de dona, que pensin en la igualtat per tenir igualtat d’oportunitats i una República que volem millor i més igualitària”. 

També es va reivindicar el paper en la lluita feminista de les dones republicanes represaliades, amb les videotrucades que es van realitzar amb la Marta Rovira i la Meritxell Serret i la lectura de les cartes escrites des de la presó per part de la Carme Forcadell i la Dolors Bassa. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article