El Vendrell celebra la Festa Major

Del 25 al 28 de juliol el Vendrell ha celebrat la Festa Major. El programa d'actes contenia propostes lúdiques per a totes les edats i gustos, que van iniciar-se, com ja és habitual, amb diversos actes previs a partir del 18 de juliol, com va ser el cas del IX Nostrefoc, el Concert de gralles, la 35a Cursa popular Vila del Vendrell, la Ballada de sardanes o el nomenament dels Portants d’Honor, entre altres.

Però el tret de sortida oficial de la Festa Major va tenir lloc el dia 25, Sant Jaume, amb l'acte inaugural a la plaça Vella, seguit del tradicional Castell de focs llançat des del Camp d’Esports.

Del dia 26, Santa Anna, cal destacar la Ballada d'honor a la patrona del Vendrell, que aquest any comptava amb la incorporació de la nova Àliga del Vendrell, una bèstia de cultura popular sense foc que va ser batejada el 23 de juliol amb un acte d'inauguració a la plaça Vella. Un cop finalitzats tots els balls i els versos del Ball de Diables, els protagonistes van ser els membres de la colla castellera Nens del Vendrell, que van fer una diada històrica aconseguint un triplet de castells de vuit (3d8 carregat, Td8 i 4d8). Al vespre va ser el torn de la Cercavila de foc que després de recórrer diversos carrers del centre del Vendrell va finalitzar a la plaça Vella amb la carretillada del Ball de Diables. I a la nit, a l'escenari muntat al Pèlag va tenir lloc la final del Premi Baix Penedès del Concurs de Música Track, el guanyador de la qual va ser el grup vendrellenc Balta y la Desbandada, i el concert del grup Bongo Botrako.

L’endemà, dia 27, Santa Anneta, a la tarda, la plaça Nova va acollir l’actuació dels grups de cultura popular que, tot seguit, van desplaçar-se a la plaça Vella per fer una ballada conjunta. A la nit, al pàrquing del Pèlag, va tenir lloc la final del Track, el guanyador de la qual va ser el grup Bonobos, de Centelles, i el concert de Gossos.

I el 28, darrer dia de la Festa Major, el Dia del Gos, va ser el torn del Ball de Malcasats, de l’encesa d’un quilòmetre de traca i de l’actuació de l’Esbart Vila del Vendrell. I tot plegat va culminar amb l’encesa del campanar, que enguany havia canviat de dia amb l’objectiu d’evitar els problemes que hi van haver l’any passat a l’hora de desallotjar la plaça Vella, per tal de respectar el perímetre de distància en espectacles pirotècnics que indica la normativa vigent. Cal dir que l’encesa es va retardar uns quinze minuts perquè a la plaça hi havia gent i no es va donar inici fins que no es van ubicar correctament. En aquest sentit, l’alcalde, Martí Carnicer, ha declarat que “si l’any que ve es compleixen les garanties que se’ns han donat que les actuacions es podran fer amb condicions de seguretat, l’any que ve no hi haurà cap dificultat perquè l’encesa del campanar es pugui fer el dia de Santa Anna”.

En definitiva, el Vendrell ha celebrat la seva Festa Major i tant l’alcalde com la regidora de Festes, Eva Moreno, agraeixen la tasca de la Comissió com la col·laboració de les entitats de la vila, així com dels patrocinadors, ja que amb l’esforç de tots s'ha pogut tirar endavant un any més.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article