Els Mossos d’Esquadra comissen productes valorats en 85.000€ destinats al ‘top manta’ al Baix Penedès

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra van imputar vuit persones, d’edats compreses entre els 21 i el 39 anys de nacionalitat senegalesa i veïnatge a Salou i Reus, com a presumptes autors d’un delicte contra la propietat intel·lectual.
 
Durant la segona setmana del mes de juliol es van intervenir un total de 1.461 productes que anaven destinats a ser venuts a les localitats costaneres d’El Vendrell i Calafell. Part dels comissos s’han realitzat en la interceptació dels vehicles privats en els que es desplacen els venedors i altra part a través de la localització de diferents amagatalls que els venedors utilitzen per ocultar la mercaderia i evitar l’acció de la policia. Això implica una important tasca prèvia de vigilància i seguiment.
 
Entre els productes hi havia 392 CD de música, 288 pel·lícules en DVD, 239 polos i samarretes, 303 peces de roba interior, 181 bosses de mà, 37 parells de sabates, 13 pantalons i altres peces de roba.
 
El valor estimat de venda d’aquests productes en el mercat legal seria d’uns 85.000 € i la seva distribució hauria suposat un impacte negatiu al teixit comercial de les localitats esmentades.
 
Amb aquestes intervencions al Baix Penedès es posa de manifest l’eficiència dels dispositius policials que s’efectuen per tal de prevenir i combatre el fenomen del top manta i les xarxes de fabricació i distribució d’aquests productes falsificats que tenen un impacte negatiu en el teixit comercial d’aquestes localitats i que es fa més palès en els mesos d’afluència turístic. 
 
En els darrers controls s’havia detectat que aquests venedors amagaven la mercaderia que duien en llocs propers al punt de venda. D’aquesta manera volien evitar els comissos i ser enxampats transportant els productes falsificats.
 
Durant el 2013 les diferents actuacions policials han fet descendir considerablement el nombre de venedors que es dediquen a la venda ambulant il·legal. En total s’han comissat més de 5.300 articles destinats al top manta al Baix Penedès.
 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article