Comença la Jornada Cloenda de la Temporada 2012-2013 del programa tennis Funamment

Dimecres 24 juliol acollim a les instal·lacions del Club de Tennis Coma-ruga Atlètic la jornada cloenda de la temporada 2012-2013 del Programa Tennis Funamment destinat al col·lectiu de persones amb problemes de salut mental, projecte que va néixer al Vendrell al febrer de 2012. En aquesta temporada l’activitat tennística s’ha desenvolupat a Coma-ruga, Santa Coloma de Gramenet, Mataró i Cornellà. La jornada començarà a les 11 hores amb partits de tennis entre els alumnes de les diferents poblacions. A les 13:15 h farem una classe d’aiguagim. A les 14:30 hores lliurarem les medalles als participants i menjarem al club. La tarda és lliure i els participants poden jugar a tennis, nedar a la piscina o anar a la platja.
 
Història del projecte:
Al febrer de 2012, a iniciativa del CT Coma-ruga Atlètic (CTCA) i del Club Social El Llorer del Vendrell (club social que depèn de la Fundació Funamment, creada el 2007 per la Federació Salut Mental Catalunya), es comencen a fer classes regulars de tennis a les instal·lacions del CTCA als alumnes del Llorer a raó d’1 hora setmanal. L’activitat funciona molt bé, ja que té grans beneficis per als alumnes, que és un col·lectiu que tendeix al sedentarisme i a la marginació i pateix un fort estigma social. El tennis els permet fer exercici, divertir-se i, en certa mesura, integrar buscant sempre activitats inclusives. A l’estiu vam passar a fer una jornada completa a la setmana que incloïa tennis (1 hora), aiguagim (activitat inclusiva realitzada amb altres alumnes del CTCA) i manualitats (amb pilotes de tennis usades fan gobelets). Al setembre es va recuperar l’activitat habitual d’1 hora setmanal de tennis, encara que en l’actualitat és d’hora i mitja a la setmana.

Per Setmana Santa de 2012, al veure que l’activitat era realment interessant, el CTCA i El Llorer decideixen presentar un projecte als responsables de la fundació Funamment per estendre aquesta iniciativa a altres poblacions. En aquest moment s’incorporen, com a impulsors del projecte, Esport Solidari Internacional (ESI), que aporta material i finançament i la Federació Catalana de Tennis (FCT), que aporta el seu departament de docència i el contacte amb els clubs de tennis.

El programa inclou una sortida anual conjunta de tots els alumnes al Trofeu Comte de Godó i una jornada final en un dels clubs participants en el programa. Aquesta temporada la trobada final es fa demà, 24 de juliol, al CT Coma-ruga Atlètic.

A l’octubre de 2012 s’incorporen al programa els clubs socials de Cornellà de Llobregat (fan l’activitat a les instal·lacions de FCT a Cornellà) i Santa Coloma de Gramenet (fan l’activitat al CT Torribera). A l’abril de 2013 es va incorporar al club social de Mataró que fa l’activitat al CT Mataró. Els quatre clubs socials que estan fent l’activitat fins ara depenen de Funamment.

Ara el programa de tennis s’ha integrat al programa “Esport i Salut” de la Federació Salut Mental Catalunya (és la que va crear Funamment), que té entitats federades per tot Catalunya pel que l’expansió del programa pot ser encara més gran. De totes maneres, anem pas a pas, consolidant el que s’està fent per créixer de forma controlada i sostenible.

Al setembre de 2013 s’incorporarà al programa de tennis el RCPB que fa ara la jornada de prova inicial en què participaran quatre entitats socials de la Ciutat Comtal (aquests ja no estan a Funamment, sinó que són federats a la Federació Salut Mental). És probable que aquest any s’incorpori algun centre més (Vilafranca, Mollerussa...).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article