El Vendrell commemorarà el Dia Internacional de les Dones amb un programa lúdic i cultural

El Vendrell es tornarà a bolcar en els propers dies en la commemoració del Dia Internacional de les Dones, una diada que s’ha convertit un símbol de lluita en favor dels drets de les dones d’arreu del món. Per Eva Moreno, regidora de Ciutadania, l’objectiu d’aquest dia “és mostrar el nostre compromís amb la igualtat d’oportunitats entre els ciutadanes i els ciutadans del nostre municipi. Una diada per fer visibles les dones i reclamar la justícia i la igualtat d’oportunitats”.

Enguany, la commemoració s’ha plantejat com un camí ple de sentits, on els actes que formen part d’aquesta diada han estat projectes gràcies a la iniciativa de dones.
D’una banda, el Teatre Àngel Guimerà acollirà l’acte central de la commemoració el dissabte 8 de març, a les 18h. S’iniciarà amb la lectura del manifest institucional de la jornada i, tot seguit, es durà a terme la representació teatral del muntatge  “Como los vemos las mujeres”, una visió còmica de la vida en parella que posaran en escena 12 dones del Grup de teatre d’aficionats de Coma-ruga, pertanyent a l’Associació d’Arts i Cultura de Coma-ruga. L’entrada és gratuïta.  

A més, al vestíbul del TÀG, els assistents podran col·laborar amb la Fundació d’Esclerosi Múltiple de Catalunya i la seva campanya “Una poma per la vida”.  La Fundació i  Condis Supermercats l’organitzen cada any per captar fons per a les persones amb esclerosi múltiple. L'objectiu és vendre pomes solidàries, que costaran 1 euro i mig, i informar i sensibilitzar sobre la malaltia i la tasca que porta a terme la Fundació.

D’altra banda, la Biblioteca Pública Terra Baixa també se suma al Dia Internacional de les Dones amb un acte el 8 de març, que es farà a les 19.30h, a la sala polivalent del Portal del Pardo. En concret, s’hi presentarà el llibre “Mimbres de agua”, escrit per sis dones. Una de les autores és la vendrellenca Trini Casas. La presentació s’acompanyarà d’un recital poètic i una actuació musical.  A més, i per completar la seva adhesió a la jornada del 8 de març, la Biblioteca presentarà durant tota la primera quinzena de març un recull de recursos bibliogràfics, relatius a les dones com a creadores i també com a objecte d’estudis. Llibres, revistes, pel·lícules, recursos en línia, etc, s’oferiran als usuaris de la biblioteca en una exposició al vestíbul de l’equipament.

Ja al vespre, a les 21h, l’Església parroquial acollirà la representació de l’Oratori de l’Àngel Tobies, de Carlota Baldrís, commemorant així també els 20 anys de la seva estrena, a l’Auditori Pau Casals.

Per celebrar aquesta efemèride, s’ha convidat a les persones que l’estan interpretant actualment, que són l’Orquestra de Cambra; la Coral Augusta de Tarragona i la coral Nova Unió de Vila-seca, cor de nens, grups populars), el rapsode Xavier Grasset, la mezzosoprano  Tànit Bono i el director David Molina. 
 
Així mateix, s’ha demanat per al concert de l’Església  la col·laboració dels participants dels concerts al Vendrell de l’any 1994 i 2007, com els cantaires del Cor Orfeó, el Joves Veus, el Cor Zòngora i Veus blanques de l’EMMPAC Pau Casals, els Nens del Vendrell, els grallers, etc.  L’acte comptarà amb la col·laboració dels Amics de l’Orgue, l’Associació Musical Pau Casals i l’EMMPAC.
 
Tots aquests actes compten amb el recolzament de les associacions de dones que hi ha al municipi: el Grup de Dones Al-Manar; l’Associació Dones del món i el Grup de Dones del Vendrell. En concret, l’Associació Dones del món organitzarà el 7 de març, a les 18h,  una trobada als jardins de la Fundació Apel·les Fenosa en la què els assistents podran gaudir d’un te d’integració cultural i paste, a més de diverses lectures d’autores d’arreu del món.  Per últim,  el 12 de març, el Grup de Dones del Vendrell organitzarà un berenar per a les seves sòcies al local i, a les 19h, una visita al local dels Nens del Vendrell.
 
 Peramésinformació: Regidoria d’Educació, tel. 977 66 89 62

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article