Endesa inverteix 170.000 euros en millorar el subministrament a 14 municipis

Endesa ha finalitzat recentment els treballs de reforma tecnològica de la subestació de Moja, situada a aquest nucli principal del municipi d’Olèrdola, a l’Alt Penedès, amb l’objectiu de reforçar i millorar el servei als clients que depenen d’aquesta instal·lació, els quals es troben repartits entre 14 municipis, dels quals 10 són a l’Alt Penedès, un de l’Alt Camp, un a l’Anoia, un al Baix Penedès i un al Garraf. L’actuació ha suposat una inversió, aportada íntegrament per la Companyia, de 172.000 euros.  

En concret, la millora ha consistit en substituir 4 interruptors d’oli que es trobaven a sortides de línia de mitja tensió i un de situat a una bateria de condensadors per uns dotats amb l’última tecnologia. Aquests elements fan la funció d’aïllament de mitja tensió i utilitzen una tecnologia més segura i robusta de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució. D’aquesta manera s’aporta una millora substancial en la velocitat d’actuació davant d’incidències, ja que permet aïllar més ràpidament defectes que puguin produir-se a la xarxa de mitja tensió, de manera que es redueix així el risc de fuites d’oli aïllant i l’aparició de futurs punts calents  (amb una temperatura superior a la del mateix cable, és a dir, amb risc de sobreescalfar-se), la qual cosa pot produir-se degut a l’acció d’efectes adversos, principalment meteorològics.

A més, també s’han substituït 12 seccionadors de mitja tensió a 25 kV per equips de característiques semblants que compten amb tecnologia més moderna, així com 25 comandaments dels seccionadors que garanteixen una millora en la seguretat de les persones que hi treballen. Aquesta tecnologia gairebé no requereix manteniment, a diferència de l’anterior, en què aquestes tasques podien obligar a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients.

Aquesta actuació comportarà una millora de la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric als clients que s’alimenten d’aquesta subestació, els quals es troben repartits entre Castellet i la Gornal, Castellví de la Marca, Olèrdola, Pacs del Penedès, Pontons, Sant Martí Sarroca, Santa Margarida i els Monjos, Torrelles de Foix, Vilafranca del Penedès i Vilobí del Penedès, a l’Alt Penedès; Aiguamúrcia, a l’Alt Camp;  la Llacuna, a l’Anoia; el Montmell, al Baix Penedès, i Canyelles, al Garraf. 

Les obres formen part del pla d’inversions de la Companyia per a la millora i reforma tecnològica de les instal·lacions elèctriques i per al reforçament del servei, a l’hora que se n’incrementa la seguretat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article