Presentació del llibre "La vinya i el vi del Penedès, 1850-2018"

El dimecres 5 de juny, a les set de la tarda al Centre cívic L’Estació, tindrà lloc la presentació del llibre La vinya i el vi del Penedès, 1850-2018, obra de l’escriptor penedesenc Santi Borrell Giró i editada per DO Penedès

Actualitat

Presentació del llibre "La vinya i el vi del Penedès, 1850-2018"
Presentació del llibre "La vinya i el vi del Penedès, 1850-2018" | Foto: Cedida

La presentació anirà a càrrec de l’historiador Joan Solé Bordes, membre de l’Institut d’Estudis Penedesencs.

Fa tres anys, Santi Borrell va publicar La història del cava, pel qual va rebre el Premi al Millor Llibre del Món (The Best in the World Gourmand) en la categoria d’Història del Vi.

En aquesta ocasió, l’autor ens presenta un treball fruit d’una exhaustiva recerca documental en arxius i hemeroteques, que ens mostra l’evolució del sector a partir de l’aparició dels primers grans comerciants de vi del Penedès, molt centrat en la pagesia i en la comercialització del vi.  En un principi  es venia molt de vi a doll, a baix preu i d’escassa qualitat; també es produïa molt de licor i conyac a doll, i en els darrers temps ha tendit cap a la modernització, cap a l’embotellat  i cap als vins de qualitat. Dedica capítols a les cooperatives, a la Denominació d’Origen Penedès, el celler Torres i el sector industrial del vi embotellat.

El llibre dedicat una part al sector vinícola al Vendrell (comerciants i magatzemistes, fàbriques d’aiguardents i licors, vins escumosos i gasificats), l’activitat del port de Sant Salvador i les cooperatives de diversos pobles de la comarca del Baix Penedès.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article