La Plaça Nova acollirà el proper 27 d’abril la IV Trobada d’entitats socials del Vendrell

La IV Trobada d’entitats socials tindrà lloc el dissabte 27 d’abril i té com a objectiu fer una reflexió sobre el paper clau de les entitats socials i posar en valor la tasca que fan centenars de persones voluntàries cada dia.

Actualitat

La Plaça Nova acollirà el proper 27 d’abril la IV Trobada d’entitats socials del Vendrell
La Plaça Nova acollirà el proper 27 d’abril la IV Trobada d’entitats socials del Vendrell | Fotografia: Cedida

La Plaça Nova acollirà durant tot el matí, de 10h a 14h, una jornada on hi seran presents una dotzena d’entitats de voluntariat social del municipi i que també té per a finalitat donar l’opció a aquestes entitats a sortir de les seves seus socials i trobar-se en un espai públic i comunitari.

El lema d’aquesta IV trobada serà “Implicació2  = transformació social”, una fórmula que, segons Àngels Garreta, de la Fundació Santa Teresa, pretén fer reflexionar a la ciutadania sobre el paper transformador que juga cada individu en el seu entorn. “Si tothom s’implica, en la mesura que pugui, la transformació és possible i s’anirà multiplicant”, ha afegit.

La regidora de Cultura, Eva M. Serramià, ha destacat i ha agraït la gran tasca que fan les persones que conformen l’ampli ventall d’entitats socials del Vendrell, “que dediquen una part del seu temps lliure a fer gratuïtament una acció al servei de la comunitat”.

En concret, les entitats participants a la trobada del dia 27 d’abril seran Mans Unides; Càritas;  Oxfam Intermón; l’Associació Donants de Sang del Baix Penedès; l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia (ACAF); l’Associació Trèvol, Educació i Acció social; Creu Roja; la Lliga Contra el Càncer de les comarques de Tarragona; l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer (AFAVC); l’Associació de voluntaris de Protecció Civil, la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i la Fundació Santa Teresa del Vendrell.

La Trobada començarà a les 10.30h amb un parlament de Rosa Font (Càritas). Tot seguit, a les 11h, hi haurà música a càrrec d’UPUNTÚ;  a les 12h, actuació dels Gegants i Nans del Vendrell, a les 12.30h Concert dels Grallers Tocats de Canya i a les 13h, una Batucada amb el Drac de Foc El Cabrot.

De forma prèvia a la Trobada, el proper 24 d’abril, a les 19h, a la Sala La Fusteria, s’inaugurarà l’exposició “El Voluntariat a Catalunya. Connecta’t al voluntariat” i que recull el testimoni de persones voluntàries d’arreu del país. El muntatge explica les seves vivències, emocions i sensacions, i busca donar a conèixer a la ciutadania què és el voluntariat i els diferents àmbits on es pot desenvolupar. La mostra es podrà visitar fins el 4 de maig.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article