Junqueras-Molinero és una parella molt potent

Saül Gordillo Periodista

El periodista calellenc Saül Gordillo és l’autor de l’edició de ‘Revoltats’ (Ara Llibres, 2015), un llibre que recull unes converses mantingudes entre el president d’ERC, Oriol Junqueras, i el comunicador Justo Molinero.

Com va sorgir ‘Revoltats’?
Va ser un encàrrec que em va fer l’editorial Ara Llibres. Després d’una entrevista d’Oriol Junqueras a l’emissora de Justo Molinero, el comunicador va accedir a la proposta immediatament.

Va ser difícil concertar les trobades?
Les seves agendes, especialment la de Junqueras, a l’entorn del 9-N i posteriorment, eren complicades; però vam fixar tres divendres a la tarda a les seves cases i només vam haver d’ajornar una de les cites.

Creus que l’obra convida a la reflexió?
Molt, és una conversa molt llarga, sincera i de temes molt diversos. No es limita només a la independència i la política, ja que toca temes personals. Són dos homes de generacions i trajectòries molt diferents units per una voluntat comuna de millorar el país.

Va ser espontani que també surtin aquests temes personals?
Sí, perquè no volíem que fos un llibre polític o un programa electoral encobert. Volíem que Molinero i Junqueras ens expliquessin coses que fins aleshores no sabíem.

Què t’ha sorprès més del tàndem Molinero-Junqueras?
La capacitat que té Molinero de fer parlar a un polític com Junqueras de temes que normalment un periodista polític és incapaç de plantejar. La conversa és molt amena, en part per la personalitat del Justo i la bona sintonia amb Junqueras, que està còmode.

Com estan valorant el llibre els primers lectors?
Molt satisfactòriament. Tots admeten que s’han endut sorpreses i que han descobert aspectes inèdits de les trajectòries i personalitats dels dos protagonistes de ‘Revoltats’.

Quina expectació tens amb ‘Sublevados’, la versió en castellà?
Creiem que pot tenir molt recorregut per a un públic català que normalment llegeix i parla en castellà, i, en menor mesura, per a lectors de la resta de l’Estat interessats a saber què passa a Catalunya. El moment polític fa que ‘Sublevados’ sigui molt oportú fora de Catalunya.

En el seu conjunt, com valores el resultat final?
Extraordinari. El ressò mediàtic així ho demostra. Junqueras-Molinero és una parella molt potent.

Entrevista: Ramon Texidó | Fotos (cedides)

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article