“La Fira del Vendrell se celebra des del 1843”

Jaume Escarré regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del Vendrell

Del 9 al 12 d’octubre, el Vendrell acollirà la Fira de Santa Teresa, un certamen que se celebra des del 1843.


Ara ja sabem l’any de la primera edició de la Fira de Santa Teresa. Què significa aquesta troballa de l’historiador Pere Ferrando?
Doncs, ara, gràcies a aquesta troballa excepcional de Pere Ferrando sobre l’anunci del permís del regent Espartero publicat al diari El Heraldo de 1843, de poder fer una fira al Vendrell, ja podem concretar l’antiguitat d’aquest certamen, que, des dels seus orígens eminentment ramaders i agraris, ha anat evolucionant fins a la mostra multisectorial actual. Tot i que cal dir que segurament al Vendrell, anteriorment al 1843, ja es feia algun tipus de trobada comercial –fira o mercat– relacionada amb el bestiar i amb les feines de la terra.

De l’edició d’enguany, què en podem destacar?
Aquest any tenim la Mostra de Cerveses Internacionals i Catalanes dins d’un espai gastronòmic en què es podran degustar broquetes i també graellades de carn. I tot això es podrà gaudir mitjançant una nova moneda, els tobies. Esperem que tingui molt bona acceptació per poder-li donar continuïtat en futures edicions.

Es nota la recuperació econòmica a la Fira?
Doncs, en aquest sentit, la Fira sempre ha estat un termòmetre de la situació econòmica local i també general. Abans eren les collites, el preu del vi...; ara, un dels indicadors que es tenen en compte és la venda de cotxes nous. I aquest any hem rebut informacions positives per part dels expositors d’automoció. Això vol dir que alguna cosa deu començar a anar bé.

Per acabar, voleu adreçar algun missatge als nostres lectors?
Convido a tothom a visitar tots els espais expositius, gaudir dels actes paral·lels que es programen, sortir al carrer per contemplar la cultura popular de la nostra vila, anar a la plaça Vella a veure l’espectacle de la diada castellera, etc. Hem de continuar avançant cap a una Fira més activa i més participativa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article