El Ball de Pastorets celebra el desè aniversari de la recuperació de l'entitat

El proper dissabte 8 de setembre L'Arboç celebrarà el desè aniversari del seu Ball de Pastorets amb una trobada de balls de pastorets d'arreu de Catalunya. La trobada -que comptarà amb els Balls de Pastorets de Cubelles, Guardiola de Font-Rubí, els Monjos, Reus, Ribes, Santa Oliva, Sitges, Tarragona, el Vendrell i L’Arboç- s'iniciarà amb una cercavila pels carrers de L'Arboç a les 19h i tindrà el final de festa a partir de les 23h a la plaça de la Puntaire amb el grup Dalton Bang i el Dj Boro.
 
La recuperació del Ball de Pastorets de L'Arboç va ser una iniciativa impulsada per l'Associació El Seguici i un grup de joves fa justament 10 anys. El ball, típic del camp de Tarragona, forma part del seguici festiu arbocenc i el seu tret diferencial és un llarg bastó d'olivera que els pastorets i pastoretes fan repicar, generalment, sota la cama acompanyats pel sac de gemecs, el tamborí i el flabiol. 
 
El Ball de Pastorets de L'Arboç vol agrair a totes aquelles persones, associacions i comerços que han col·laborat amb el ball i que han contribuït durant aquests 10 anys a fer més ampla la cultura popular dels Països Catalans. 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article