Concert solidari "Vozes" al Museu Pau Casals

El Museu Pau Casals acollirà divendres 27 de juliol una vetllada solidària amb un concert de l’Orquestra Simfònica Internacional Vozes, integrada per una vuitantena de nens i adolescents d’entorns amb dificultat d'accés a la cultura. 

El Museu Pau Casals comença la seva programació d’estiu, variada, original i pensada per a tots els públics. Per aquest proper divendres dia 27 de juliol ha organitzat una vetllada solidària en suport al projecte “Vozes, música per a la integració”, que treballa per la integració social de nens i adolescents de barriades  en risc d'exclusió social de Barcelona i rodalies mitjançant la formació musical.  La vetllada consistirà en un concert als jardins del Museu Pau Casals, amb una entrada solidària de 10 euros, que es destinaran íntegrament al projecte.  L’Orquestra Simfònica de Vozes interpretarà peces de Mozart, Schubert, Stravinsky, Bernstein i J. Strauss. 

Dirigit pel músic veneçolà Pablo González, aquest projecte es basa en el treball de la veu i en l’exercici instrumental col·lectiu a través del qual es reviu a Barcelona la pràctica i teoria musical del famós Sistema Nacional d’Orquestres Juvenils i Infantils de Venezuela. “Vozes, música per a la integració” es va crear l’any 2004 al barri de Gràcia de Barcelona, amb la voluntat de donar una oportunitat musical a nens i nenes fills de famílies amb pocs recursos econòmics. L’accés a la música per a les persones amb pocs recursos també va ser una prioritat per Pau Casals, que l’any 1926 va fundar l’Associació Obrera de Concerts, amb l’objectiu d’apropar la música als col·lectius d’obrers i treballadors.


Des de fa mes de 10 anys doncs, Vozes ofereix accés a la formació musical i als instruments de forma gratuïta als nens a partir dels 3 anys impartint classes entre setmana en diferents escoles, instituts i centres cívics. Mes de 500 nens i adolescents han participat en aquest projecte. 

Amb aquest concert solidari, la Fundació Pau Casals vol col·laborar a donar a conèixer aquest projecte que pretén utilitzar la música com a arma per lluitar contra la pobresa i l’exclusió social a la que es veuen immersos molts nens i nenes de casa nostra, i ajudar a la seva major difusió. El concert tindrà lloc el divendres dia 27 de juliol a les 20h als jardins del Museu Pau Casals. L’entrada solidària de 10 euros, s’ha de reservar i pagar per avançat a la recepció del museu, o bé trucant al 977 684 276 o a través del c/e museu@paucasals.org.

Més informació a www.paucasals.org

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article