Assemblea General Extraordinària Nens del Vendrell

Dijous, 7 de juny, va tenir lloc l’Assemblea Extraordinària dels Nens del Vendrell després que, la que ha estat fins ara la Junta de la Colla, presentés la seva dimissió.

L’Assemblea va reunir a més de 100 castellers al seu local de l'avinguda de la Riera de la Bisbal, i va servir per fer efectiva la dimissió de la Junta sortint i donar l’oportunitat de presentar noves candidatures a encapçalar la Colla pel que resta de temporada.

Des que es va comunicar la intenció de la Junta de no continuar aquesta temporada, un grup de castellers, la majoria integrants de l’equip tècnic, van decidir liderar un procés de canvi que es va veure confirmat ahir amb l’elecció d’una nova Junta aprovada per majoria (només va tenir un vot en contra i 5 abstencions).

Aquesta nova Junta, encapçalada per castellers amb experiència en els últims anys en les diferents àrees, tant de la part administrativa com tècnica, es complementarà amb castellers amb menys experiència, però amb idees noves i, sobretot, moltes ganes i il·lusió de continuar treballant per a la Colla.

Així, el Jordi Cunillera, casteller dels Nens des de fa més de 20 anys, i el Guillem Vinyes, cap de colla les temporades 2012 i 2013, en substitució de Pere Rovira, passaran a ocupar, de manera conjunta, el càrrec de cap de Colla, i la Maria Cunillera, cap de Colla la temporada 2014, en substitució del fins ara president, Isidre Aymerich, passarà a encapçalar l’àrea administrativa com a presidenta de l’entitat.

Tot i que, com es va explicar a l’Assemblea, l’organigrama s’ha d’acabar de configurar, la part tècnica presentarà una dualitat de càrrecs en cadascuna de les seves àrees, amb l’objectiu de generar relleus i no crear un desgast innecessari a un grup de castellers que volen liderar un projecte de futur. 

D’aquesta manera, l’equip de troncs tindrà al capdavant el Kevin Prados, cap de colla la temporada 2015, i al Daniel Doria, actual tècnic d’aquesta mateixa àrea, que comptaran com a sotscaps amb el Valentí Ferrer i el Francesc Huertas. L’equip de pinyes també estarà encapçalat per un altre veterà de la Colla, el Josep Català, expresident i excap de Colla de l’entitat, acompanyat pel Ting Sheng Bao, actual tècnic de pinyes, i el Benjamí Ramon i el Pau Marcé, com a sotscaps. Per completar l’organigrama tècnic, la Sarai Rodríguez i l'Anna Palop, fins ara responsables de sala i tècnica de canalla, respectivament, es faran càrrec de l’equip de canalla, recolzades per l’experiència de la Marina Traver, que havia estat sotscap de colla i cap de canalla en diferents moments de la Colla, com a sotscap de l’equip.

Pel que fa a la vessant administrativa, amb Maria Cunillera com a màxim responsable, estarà formada per tres àrees (gestió, comunicació i social), amb la novetat que la figura del vicepresident també es triplicarà, i cadascun en liderarà una, de moment, seran els expresidents de la Colla, el Rodrigo Sánchez i el Rubén Gaón, a l’espera de definir una nova vicepresidència, amb la intenció de donar el pes institucional necessari a l’equip administratiu que requereix la situació d’excepcionalitat que viu la Colla.

La nova Junta està treballant amb la voluntat d'integrar en el seu organigrama tant els components de la junta sortint, com tots els nous castellers que vulguin formar part d’aquest projecte, que pretén buscar la transversalitat entre l’àrea administrativa i tècnica, així com entre les diferents subàrees.

A falta de definir 100% el projecte, la Junta no vol parlar d’objectius castellers, i es presenta com un model unitari i de cohesió de tota la Colla, que treballarà per reconstruir el model que tants èxits els hi ha donat els últims anys, basat en la igualtat, l’excel·lència a l’assaig i el tracte amb el casteller. La seva intenció és dinamitzar la Colla, potenciar la seva relació amb la resta d’entitats de la vila i revitalitzar els valors i la imatge dels Nens, tant al Vendrell, com a tota la comarca, i, alhora, formar els nous integrants i generar un relleu de futur.

El traspàs no es farà efectiu fins al dia 18 d’aquest mes, després del compromís que els de la camisa vermella tenen a Lleida.

Els Nens tornen a la feina avui (20 h, assaig de canalla i 22 h assaig general) i demà actuaran a Valls a la Diada del Pati, acompanyats de la Colla Joves del Xiquets de Valls, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, els Moixiganguers d’Igualada i els Castellers de BCN.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article