Alumnes de l’escola Àngels Garriga visiten les instal·lacions gestionades per Aigües de Tomoví

Els nens de 4t de primària han conegut el procés que segueix l’aigua des que es capta als pous situats a Tomoví fins que arriba a les cases amb garanties de qualitat.

L’objectiu és que els més petits coneguin la feina que hi ha darrera d’un gest tan senzill com obrir l’aixeta.

Un any més, els nens i nenes de 4t de primària de l’escola Àngels Garriga del Vendrell han visitat les instal·lacions, pous i dipòsits, que gestiona Aigües de Tomoví. L’objectiu de la visita ha estat poder conèixer de primera mà el cicle integral de l’aigua, des de la seva captació, passant pel seu tractament de desinfecció i emmagatzematge, fins que arriba a casa quan obrim l’aixeta.

Els nens i nenes han rebut les explicacions sobre el funcionament de les instal·lacions per part del responsable tècnic del Servei i han aprés coses com de quina manera s’extreu l’aigua, quins tractaments se li fa i a on s’emmagatzema abans de la seva distribució.

El gerent del Servei, Sergi Martí, apunta que “l’objectiu és que els més petits valorin que tenir aigua a casa no és senzill. Darrere del gest d’obrir l’aixeta, hi ha una important tasca perquè arribi a les nostres cases en òptimes condicions per al seu consum. Volem que coneguin totes les fases que componen el cicle integral de l’aigua”.

Durant la visita, han pogut conèixer que, tot i que l’aigua és aparentment un bé natural,  perquè els consumidors puguin disposar d’una aigua de qualitat, aquesta ha de ser tractada i vigilada permanentment per professionals especialitzats.

Tal i com comenta la regidora de Serveis, Camil·la Barnadas, “aquestes visites escolars s’emmarquen en el conjunt iniciatives que regularment desenvolupen l’Ajuntament del Vendrell i Aigües de Tomoví amb les escoles de la vila per donar-los a conèixer les fases del cicle de l’aigua i educar-los en un ús i consum més responsable d’aquest recurs. A més, es posa de manifest la voluntat i el compromís per difondre el sentit de responsabilitat, que el conjunt de la societat ha de desenvolupar respecte a l’ús de l’aigua.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article