Quart número de la bibliografia del fons local de la Biblioteca Pública Terra Baixa

L’any 2014, la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell va posar en marxar una nova col·lecció de bibliografies de periodicitat anual destinada a difondre els nous documents catalogats en una de les seves seccions més importants: la Col·lecció Local. Enguany s’edita ja el quart número d’aquesta publicació, corresponent a les incorporacions produïdes durant el 2017, amb el mateix objectiu de promoure i posar aquest fons a l’abast de tothom. La publicació està a disposició dels usuaris tant a la mateixa Bibliotea (en format paper) com a internet (https://issuu.com/bibliotecaelvendrell/docs/col__lecci___local__incorporacions_).

A més del nou número de la guia, cal destacar dues accions dutes a terme dins de la “Col·lecció Local” de la Biblioteca durant el passat any. Per un costat, s’ha ampliat la Biblioteca Digital Vendrellenca amb la incorporació de la col·lecció de documents relacionats amb el pianista i compositor vendrellenc Benvingut Socias, aprofitant l’avinentesa dels actes commemoratius en el marc del 140è aniversari del seu naixement, organitzats per l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, els Amics de l’Orgue del Vendrell i el Grup Pessebrista del Vendrell.

I, per un l’altre costat, la Societat Nova de Banyeres va donar a la Biblioteca 210 exemplars de la revista El Cèrvol (corresponent als exemplars del 1965 al 1985), amb la qual cosa s’aconsegueix completar la col·lecció de totes les capçaleres que formen part de l’hemeroteca local de la Biblioteca.

La finalitat de la Col·lecció Local de qualsevol biblioteca pública és la preservació del patrimoni bibliogràfic del seu municipi i comarca. En el cas de la Biblioteca Pública Terra Baixa, el seu àmbit d’actuació en aquesta matèria és el llegat documental del Vendrell i, per extensió, del Baix Penedès. Està integrada per documents de diferents tipologies (llibres, audiovisuals, sonors, premsa, etc.) i treballa per recollir de forma exhaustiva qualsevol publicació o edició d’aquest àmbit territorial.

El Vendrell, 4 de gener de 2018 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article